vineri, 1 mai 2009

Tech soup pentru ONG-uri


Salve din nou!

Am participat la inclutul lunii aprilie a.c. la un eveniment organizat de Microsoft Romania, pe tema "Bine faci, bine gastesti".

O idee foarte interesanta pentru sutele de ONG nonprofit din tara care nu dispun, fie deloc, fie in mod legal, de programele informatice de care ar avea nevoie pentru a-si face treaba ar fi sa citeasca articolul asta aparut pe site-ul Euractiv.

In cateva cuvinte, Tech Soup este o ONG internationala care a fost infiintata in 1987 cu misiunea de a facilita accesul organizatiilor non-profit la tehnologie.

Pina in prezent de serviciile lor au beneficiat, se pare, peste 84 000 de organizatii non-profit din lume, in tari precum Marea Britanie, Spania, Polonia, Africa de Sud, Botswana sau Ungaria, urmand ca pina in 2012 sa ajunga in 60 de tari.

Anul 2009 se pare ca va fi anul in care asociatii si fundatii din Romania vor putea primi software precum Microsoft Office,sisteme de operare Windows sau editoare de grafica in schimbul unei contributii de cativa euro.

Omul care este vinovat pentru asta se numeste Chrisopher Worman deci.. Welcome to Romania!

Numai bine!

Un comentariu:

  1. Thanks for the note on TechSoup RO - we now also have www.localphilanthropy.szka.org and have supported more than 200 NGOs.

    RăspundețiȘtergere

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!