joi, 21 mai 2009

Arunci calculatorul vechi? (2)

Salve!

Va povesteam in aprilie de asociatia Ateliere fara frontiere si despre un proiect pe care il deruleaza care implica colectarea calculatoarelor vechi si reconditionarea lor, uramand sa fie redistribuite catre ONG-uri din tara printr-un concurs de proiecte.

Revin azi cu mai multe informatii. Programul functioneaza in continuare iar detalii despre cum puteti dona cslculatoarele care trebuie aruncate sau cum puteti accesa computere reconditionate gasiti aici.

Tinand cont si de componenta de reintegrare sociala pe care o cuprinde proiectul (din cate am inteles, persoanele implicate in reconditionarea calculatoarelor sunt someri pe care asociatia ii recalifica) as spune ca e o initiativa grozava, care ar merita mediatizata mult mai intens si replicata in alte orase din Romania !

Un calcul sumar, avand in vedere cifrele estimative privind vinzarile de computere din Romania in 2007 (693.516 conform unui articol din Business Magazin) si 2008 ( 1,08 milioane de unitati conform unui alt studiu facut tot de IDC), si luand in calcul o durata medie de utilizare de 5 ani , cred ca am putea avansa un numar de cateva zeci de mii de calculatoare care se arunca in fiecare an...

Daca adaugam la tabloul asta numarul de 57 671 ONG-uri care sunt inregistrate in Romania (doar asociatii si fundatii, date actualizate in aprilie 2009 conform Registrului National ONG) si un procent rezonabil de 20% dintre ONG-uri ca fiind active, rezulta aproximativ 11 000 de asociatii care ar putea fi interesate..

O idee buna ar fi sa facem mai cunoscuta initiativa Asoclic care apartine celor de la Ateliere fara frontiere atat in mediul ONG cat si in general, catre publicul larg.

Stiu asadar, in mod cert, unde o sa ajunga o debara intreaga de computere din sediul nostru!

Numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!