duminică, 10 mai 2009

Cimpulung Muscel. In Romania



Salve!

O idee buna adresata celor care incearca din cand in cand o stare de nostalgie dupa epoca interbelica sau povestile din vremurile alea, ar fi sa viziteze Cimpulung Muscel.


Luna mai ar fi o alegere foarte buna!

Au un bulevard care se numeste Pardon si un parc care se numeste Merci (da, exista si explicatii pentru asta si mi-as dori sa aveti curiozitatea sa aflati raspunsul pe cont propriu), conace boieresti de-ale Brancovenilor si Golestilor, un hotel Regal, cofetaria Iepurasul, magazinul palarierului "La Mageanu", parfum de liliac peste tot...

Este categoric genul de orasel de munte, cochet, burghez, cu un farmec aparte, uneori intalnit pe seara in zona centrului vechi din Capitala, doar uneori insa..La ce senzatie te incearca pe strazi, nu cred as fi foarte surprins sa ma plimb si sa dau peste personajele lui Caragiale dintr-un "judet de munte" sau sa-i dau binete unui Stefan Gheorghidiu aflat in permisie...

Concluzie: un oras care merita "valorificat" mai bine, cu multe povesti care merita spuse, din timpuri care nu merita uitate...(mai mentionez ca in Primul Razboi Mondial linia frontului a trecut pe acolo si a lasat urme adanci in mintea locuitorilor).

Inca ceva - este in Romania, la 1 ora jumatate de la Brasov sau 2 ore jumatate de la Bucuresti.

Drum bun!

PS Merci pentru "excursie" Beldy ! Trebuie sa ma revansez cu o vizita pe Copou!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!