marți, 19 mai 2009

Initiative (1)

Salve!

Sunt fericit sa am din cand in cand sansa de a ma aprinde, de a ma entuziasma in legatura cu diverse lucruri care ma inconjoara, oameni sau intamplari.

In acest fel m-am simtit si aseara la intalnirea organizata la ICR pe tema spatiilor de interactiune publica, nu neaparat pentru ca dezbaterile ar fi fost deosebit de interesante sau captivante (din nefericire dezbaterea s-a finalizat cu putine concluzii sau directii clare), ci pentru ca la masa de discutii si in sala, printre participanti, se aflau 2-3 oameni care transmiteau un soi de energie, de revolta constructiva, de framintare..

As enumera aici pe Nicusor Dan, presedintele asociatiei Salvati Bucurestiul, pe Christian Mititelu sau pe un domn din sala care a relatat cu mult pathos despre magariile si marsaviile care slutesc Capitala, si-asa prafuita si sufocata de trafic, si o lasa fara trecut si fara spatii verzi.

Am plecat revigorat de la intalnirea asta, imbarbatat de gandul ca exista multi oameni care duc o lupta mai presus de traiul cotidian, se implica in lucruri cu semnificatie, arata ca le pasa, intreprind actiuni care trec de interesul individual, risca si, poate macar uneori, reusesc sa schimbe in bine ceva!

Tot respectul si admiratia asadar pentru cei care reprezinta societatea civila, sub varii forme!

Maine revin cu o idee despre cum am putea sa generam mai multa schimbare in bine, impreuna:)

Seara buna!

3 comentarii:

  1. uite, ca sa te bucuri si mai mult, afla ca noi am inceput lupta civica pt patrimoniu si verde inca din 2006, cand am salvat Piata Revolutiei si a Ateneului de la umplere de blocuri, am salvat parcuri si alte spatii verzi, luptam pt legi verzi si ecologice in toata tara:

    vezi istoricul pe http://salvatibucurestiul.wordpress.com :)

    alatura-te si tu grupului yahoo Bucuresti, grupului din Facebook si vino cu idei :)
    (linkuri spre ele pe blog)

    toate bune :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Mariana!

    Multumesc pentru informatii si felicitari pentru toate activitatile pe care le-ai lansat.

    O sa intru categoric in grupurile astea!

    Spor si voie buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa cate se pare, ceea ce ne uneste este dragostea de Romania. Si dorinta pentru mai binele ei.

    O foarte buna prietena are o vorba: "Romania este a celor care o iubesc neconditionat !"

    Iar un poet spune: "Durerea tarii noatre-i facuta sa ne doara".

    Ma doare nivelul de trai, de cultura, de civilizatie scazute. Si daca pe primul nu il pot influenta, ma ocup - e adevarat, de la distanta - de celelalte. Iar calea aleasa o reprezinta Asezamintele Culturle.

    Asa ca in urma cu sase luni am creat grupul de discutii "Case de Cultura", pe care la incputul lui februarie l-am transformat in forum: http://case-de-cultura.forumgratuit.ro.

    Dezamagiri si surprize placute, amaraciue si bucurie. Voi continua pentru ca stiu ca SE POATE si TREUIE.

    Speranta moare ultima !

    RăspundețiȘtergere

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!