sâmbătă, 21 august 2010

Panouri solare in folosul comunitatii

Salve!


Azi am aflat de un proiect foarte util si interesant desfasurat de Asociatia Viitor Plus (mentionez in treacat ca este una dintre cele mai importante organizatii din Romania care implementeaza proiecte in domeniul dezvoltarii durabile).


Care este ideea?


In weekendul 3-5 Septembrie Viitor Plus organizeaza o sesiune de construit panouri solare la Eforie Sud. Astfel, cei care sunt la mare in perioada respectiva pot invata sa-si construiasca propriul colector solar " in doar 4 ore intr-o atmosfera relaxata si interactiva oferita de specialisti!" iar la sfarsit participantii vor primi cate un ghid de construit panouri solare.


Si mai interesant este ca scopul principal al proiectului este echiparea taberei de copii „Casa de Piatră” de la Eforie Sud, judeţul Constanţa cu instalaţia de încălzire a apei menajere pe bază de energie solară.  Detalii mai multe despre cum puteti participa aflati din documentul pdf de aici  sau de pe site-ul asociatiei.


Din punctul meu de vedere proiectul asta este un exemplu de cum poti imbina in mod reusit protejarea mediului si rezolvarea unei probleme din comunitate cu o activitate fun si instructiva si sper sa se bucure de succes si de o participare cat mai numeroasa!


Discutam si cu colegii mei din grupul de initiativa pentru infiintarea Fundatiei Comunitare Iasi  ca este exact genul de activitate pe care am dori sa o finantam in Iasi si avem toate intentiile sa reusim!




Spor si voie buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!