sâmbătă, 25 aprilie 2009

Arunci calculatorul vechi?

Salve!

Destul de curand am aflat de prezenta in Romania a unei organizatii internationale care are ca initiativa, printre altele, colectarea, repararea/upgradarea si revalorizarea computerelor vechi.

E o idee foarte desteapta: calculatoarele nu mai ajung la obisnuitul tomberon de gunoi sau uitate prin debara sau balcoane, sunt demontate si se recupereaza piesele care pot fi reutilizate, de resturi se scapa intr-un mod prietenos pentru mediu iar din 5 "harburi" poate iesi un calculator bun de folosit!

Finalitatea proiectului e geniala! Calculatoarele reparate sunt oferite ONG-urilor sau scolilor care au parte de dotari inexistente/insuficiente !

Organizatia se numeste Ateliere fara frontiere, are sediul in Bucuresti si un site international (www.ateliersansfrontieres.org) . Am inceput sa caut informatii mai multe despre ce fac in Romania si cum functioneaza sistemul si sper sa pot reveni in curand cu detalii.

Daca vi se pare o idee interesanta, stiti mai multe sau gasiti inforrmatii concrete mai rapid va rog sa lasati un comentariu si sa raspanditi vestea!

Spor si voie buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!