marți, 16 martie 2010

Renovarea centrului istoric din Iasi?






Salve!

Inspirat de participarea la Bucuresti la o intalnire a grupului intitulat "Noii pasoptisti" vin cu o noua propunere.

Zona Cuza Voda sau centrul istoric al Iasiului ar merita cu siguranta o soarta mai buna si sunt convins ca, cu finantarea necesara, s-ar putea transforma intr-un loc reprezentativ pentru Iasi, atragand turisti si creand oportunitati de investitii.

In acelasi timp e putin probabil ca Guvernul sau Primaria sa aloce fonduri in sensul asta in perioada urmatoare...

Propunerea mea ar fi sa infiintam o fundatie comunitara care sa se ocupe de reabilitarea centrului istoric prin adunarea de donatii de la persoane fizice (dupa modelul „da un leu pentru Ateneu”) si din bugetele de sponsorizare ale companiilor din Iasi – poate sunteti familiari cu posibiliatea de a dona pina la 3 la mie din cifra de afaceri (atat timp cat e suma nu depaseste 20% din impozitul pe profit).

Sunt convins ca iesenii ar raspunde cu entuziasm la o astfel de initiativa si s-ar gasi arhitecti si specialisti care sa lucreze pro bono.

Avem 3 zile pentru a inainta o scrisoare de inetntie si putem primi chiar o finantare initiala de 10 000 de dolari, conform informatiilor de aici.

Ce parere aveti? Astept cu nerabdare comentariile voastre!

Spor si voie buna!

2 comentarii:

  1. Centrul istoric al Iasiului este prins in proiectele prioritare ale primariei pentru realizarea de investitii din fonduri europene pe POR, axa 1.

    Pana de curand, din cate aflasem, proiectul chiar avea sanse sa fie promovat si sa obtina finantare. Dar... uite ce articol a aparut in luna martie:

    http://tinyurl.com/y8dkqb4

    All the best

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!

    Am auzit si eu de proiectul Primariei si chiar imi fac sperante sa reuseasca sa convinga oamenii totusi..

    Ideea fundatiei ar fi sa stringa fonduri pe diferite cai si cred ca pentru unle ecladiri chiar ar putea reprezenta salvarea de la distrugere/uitare.

    O zi faina!

    RăspundețiȘtergere

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!