luni, 8 februarie 2010

Solutie pentru problema cainilor strazii. (III)

Salve!

Sper ca propunerea mea sa fie interesant de parcurs si demna de luat in seama de catre cei care dispun de competente in domeniul asta.

Pentru a fi mai usor de urmarit am realizat o prezentare powerpoint pe care am pus-o pe slideshare si pe care o puteti gasi mai jos.



Articolul integral poate fi citit pe Ziarul Deschis

2 comentarii:

  1. Ma numesc Irina Botgros si sint membru fondator si vicepresedinte al Asociatiei pt Protectia Animalelor Caras-Severin, doresc sa va felicit pt idee si pt planul conceput, e laudabil ca ati strucurat aici toate ideile pt care militam noi de ani de zile. Sint de acord cu tot ceea ce ati punctat dvs., mai putin eutanasierea - intrucit dupa ce un ciine e luat de pe strada vaccinat deparazitat si mai ales sterilizat nu vad motivul eutanasierii in adaposturile primariilor (e clar ca in Romania peste tot se practica inca, daca L9/2008 ar fi aplicata cum trebuie atunci probabil s-ar stopa acest fenomen)Contactati-ma va rog pe mail: protectiaanimalelorcaras@yahoo.com Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    Va multumesc pentru interesul aratat!

    Va inteleg si va respect opinia si va asigur ca nici eu nu sunt un fan al solutiei ce implica euthanasierea.

    Insa, tinand de faptul ca rezolvarea situatiei exclusiv pe calea sterilizarii ar dura aproximativ 10 ani, generand astfel zeci de mii de cazuri de oameni muscati de caini in toata Romania ma vad nevoit sa o accept macar ca posibilitate..

    In unele orase unde exista o populatie mare de caini ai strazii ma tem ca decizia privind euthanasierea ar trebui lasata la indemina autoritatilor locale – e greu de crezut ca se vor putea realiza padocuri cu o capacitate mai mare de 1000-2000 de locuri.

    In viziunea mea sistemul pe care il propun reprezinta o cale de mijloc intre euthanasiere imediata (de neacceptat pentru multi oameni, inclusiv subsemnatul) si eliberarea lor pe strazi (de neacceptat pentru si mai multi oameni)si sper sa fie o solutie cat mai larg acceptabila.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!