joi, 11 februarie 2010

Lectii din Kenya. Wangari Mathaai.(..)I s-au acordat numeroase premii și distincții, însă este demn de menționat că, în 2004, a devenit prima femeie din Africa și primul activist în domeniul protecției mediului care a primit Premiul Nobel pentru Pace . Odată cu primirea acestui premiu, Mathaai a declarat: „Am crezut întotdeauna că munca noastră nu a fost doar pentru plantarea unor copaci. A fost pentru a inspira oamenii să devină responsabili pentru mediul înconjurător, pentru sistemul care îi guvernează, pentru viețile și pentru viitorul lor. Odată cu primirea Premiului, am realizat că suntem auziți în lume.”


Puțin reflectată în presa românescă, povestea lui Wangari Mathaai poate reprezenta un exemplu că schimbările majore pot fi produse de la orice nivel al societății, și o ilustrare reușită proverbului care spune că „ O călătorie de o mie de leghe începe cu primul pas”.Iata si cea mai recenta initiativa marca Wangari Mathaai:Articolul integral poate fi citit pe Ziarul Deschis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!