miercuri, 2 septembrie 2009

Telecabina de la Babele ! Simpla eficientizare.

Salve!

Va scriu astazi despre telecabina care face traseul Busteni- Cabana Babele (exact, Babele si Sfinxul).


Weekend-ul trecut am facut o tura de 2 zile cu cativa amici, prin masivul Bucegi - traseul Busteni - Poiana Izvoarelor - Cabana Malaiesti - Vf. Omu - Vf. Caraiman - Cabana Babele.

Nu o sa ma intind sa va povestesc cat de misto a fost - va recomand sa incercati traseul pe pielea voastra! Este sanatos, peisajul e incredibil, traseul iti da multa pofta de viata..si de mincare plus ca e chiar ieftin din punct de vedere al costurilor (sub 140 ron, toate costurile incluse)!

Dezamagirea care a provocat si postarea asta este sfarsitul excursiei, cand a trebuit sa luam telecabina de la Babele sa ajungem inapoi in Busteni..

De mult nu mi-am mai facut asa nervi - mai exact de cand am stat la coada pentru pasaport ! Platesti 27 de lei (pe munte inca nu au ajuns reducerile pentru elevi/studenti) si trebuie sa stai o ora si ceva la coada, in picioare, mort de oboseala dupa haladuiala prin munti..Cumplit mestesug de prostie, cum spunea Creanga al nostru!

Solutia pentru situatia asta a venit de la un amic si e uluitor de simpla ! Asadar, facem o recomandare de grup, in numele tuturor turistilor care au sa mai ajunga pe Babele: instalarea unui sistem cu numere de asteptare.

Sunt convins ca am vazut cu totii asa ceva - cand cumperi biletul primesti si un numar de ordine, la intrarea in telecabina exista un panou electronic de afisaj care iti spune la ce ora trebuie sa vii cu numarul tau. Treaba e simplu de facut (se poate calcula la precizie intrucat stim capacitatea maxima a telecabinei si cat timp dureaza un drum) ma indoiesc ca ar costa foarte mult, insa stiu sigur ca ar facem mii de turisti mai fericiti si impacati cu suma de bani platita (timpul asta de asteptare poate fi petrecut foarte bine vizitand imprejurimile sau la o ciorba de vacuta la Cabana Babelor!).

Pina atunci stiu in mod sigur ca nu mai pun piciorul pe acolo - daca treceti pe acolo v-as fi recunoscator sa-mi dati un update!

Numai bine!


PS Multumesc Irenei si lui Popic pentru fotografii ! Deasemenea, ideea de solutionare de mai sus a fost formulata de Popic!

PS2 As fi vrut ca postarea asta sa ajunga pe mail si la amicii de la Teleferic Prahova SA, insa au binevoit sa aiba o pagina de feedback care nu functioneaza - va puteti convinge aici . Daca aveti alte sugestii dati-mi de stire!

Un comentariu:

  1. servus!
    mda...cunosc perfect situatia..am trecut prin acelasi lucru joia trecuta. a fost genial,(desi la un moment dat simteam k ne plimbam asa aiurea si nu mai ajungem nicaieri :))) noi fiind deja obositi din ziua anterioara cand am urcat iar vreo 5 ore), pana la final cand am stat 2 ore la telecabina. mai mult de atat, noi eram un grup de 7 pers si trebuia sa prindem ultimul autobuz spre praraul rece si cand sa urcam in telecabina s-a oprit randul exact la ultima pers din grup si a trebuit sa mai asteptam inca o tura. si nu a vrut nimeni sa faca schimb. evident, am pierdut autobuzul.

    dar peisajele....absolut superbe...speechless. a meritat fiecare minutel.

    voia buna, ade @ cr

    RăspundețiȘtergere

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!