joi, 2 iulie 2009

Lupta cu mentalitatile - The Story of StuffSalve!

Am revazut in dimineata asta un scurt film despre modul in care functioneaza ciclul productie-consum in vremurile pe care le traim.

E foarte interesant si captivant de urmarit pentru ca lucrurile sunt prezentate intr-un mod foarte usor de inteles, argumentate cu fapte si dovezi.

Filmul este in mod cert o critica a societatii consumeriste care a inceput la nivel global dupa Al Doilea Razboi Mondial si in care ne-am avintat si noi romanii dupa Revolutia din 1989.

Pina la urma e o lupta cu o mentalitate care ne distruge, la modul cel mai eficace posibil: PE NESIMTITE ! Spun asta pentru ca schimbarile din jurul nostru (mediu inconjurator, stare de sanatate,piete economice etc) sunt, cel mai adesea, subtile si au darul sa ne surprinda din cand in cand cu o vara plina de inundatii, un uragan pe nu stiu unde..insa greu remarcam cum mai creste un metru pe an zona de "deserturi" din Oltenia sau cum raresc copacii prin paduri.Imi revin in minte si spusele unui trainer din Iasi " Avem parte din ce in ce mai mult de placere si din ce in ce mai putin de fericire".

Numai bine!


PS Annie Leonard,cea care prezinta informatiile ar merita invitata cu certitudine la un TED rominesc sau la un IASHINGTON:)

4 comentarii:

 1. Buna,

  Poate te intereseaza ideea asta: http://groups.yahoo.com/group/freecycle_craiova/

  RăspundețiȘtergere
 2. Iuliane noi am cautat date de contact dar nu am reusit sa gasim!

  RăspundețiȘtergere
 3. Fain ca ati incercat!

  Spor si voie buna!

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Astept cu interes opiniile tale si sper sa gasim impreuna idei cat mai interesante si cat mai utile, precum si cai de a trece la actiune!

Spatiul de mai jos iti apartine in totalitate, foloseste-l cu placere!