sâmbătă, 27 iunie 2009

Tech soup pentru ONG-uri (2)


Salve!

Azi am primit o veste buna in legatura cu programul de donare de software catre ONG din Romania (merci Alina !).

Site-ul celor de la Techsoup Romania (va povesteam de ei intr-un post anterior) s-a lansat si programul lor a devenit operational, asadar va recomand cu caldura sa intrati aici pentru a urma 3 pasi simpli care va pot oferi acces la software GRATUIT !

Lista de organizatii care sunt eligibile pentru a aplica este destul de cuprinzatoare asa ca va urez mult succes si salut aceasta idee care faciliteaza activitatea ONG-urilor si incurajeaza "intrarea in legalitate".

Numai bine!

sâmbătă, 6 iunie 2009

Legatura intre strazi si cimitirele de masini...


Salve!

O idee care mi-a venit de cand locuiesc in Bucuresti si pe care as vrea mult s-o vad dusa la capat este sa profit de iesirile pe care le fac cu bicicleta prin Bucuresti si sa fac o centralizare a masinilor parasite aiurea pe strazi..

Cred ca e o idee care intra in categoria proiecte personale si de care imi propun sa ma tin - as aprecia mult sa primesc feedback si parerile voastre legat de asta - poate e o initiativa cu un impact mic insa categoric ar fi o schimbare in bine.

Aflati povestea intreaga si prima "isprava" din proiectul asta pe blogul pe care l-am lansat special pentru treaba asta: masiniabandonate


Numai bine!

PS Nu mai pomenesc ca orice mina de ajutor legat de subiectul de mai sus este binevenita:)

miercuri, 3 iunie 2009

Pe cine mai intereseaza asezamintele culturale din Romania?

Salve!

Am, in fond, 23 de ani insa cu certitudine e prima data cand ma intalnesc in mod constient cu formularea "asezaminte culturale".

La prima vedere gandul ma duce inspre muzee prafuite si alte asemenea..

Multumita domnului Viorel Maier am avut ocazia sa identific asezamintele culturale cu notiuni mai apropiate de mine, precum Casa de Cultura a Studentilor, Casa de Cultura Municipala "Mihail Ursachi" sau Atheneul Tatarasi, toate locatii de acasa, din Iasi..

Cred ca asta m-a surprins si mi-a atras atentia - faptul ca un om aflat la cateva mii de kilometri de tara este familiar cu locurile astea, ba mai mult se preocupa in mod activ de soarta lor, de modul in care sunt pastrate si, mai ales, utilizate!

Am aflat mai apoi ca exista chiar o Asociatie a Asezamintelor Culturale si un grup, restrins ce-i drept, de oameni pasionati si preocupati de aspectele astea care discuta pe un forum initiat de dl. Maier.



Rezonez cu ideile formulate de initiator si salut aceasta initiativa - remarcabila prin prisma faptului ca vine de la un romin aflat in afara tarii.

Citez un pasaj interesant din prezentarea forumului facuta de dl. Maier :
"...am initiat acest grup de discutii, transformat in forum, prin care incerc, de la distanta, sa reunesc pe acei carora inca le pasa de soarta celor de langa ei, e adevarat ca nu din punct de vedere material, ci doar spiritual.

Precizez ca nu reprezint nici o institutie. Aceasta este o initiativa privata pornita din dorinta de a revitaliza activitatea A.C.

A.C. nu sunt un scop in sine. Ele reprezinta doar una din structurile prin care se poate contribui la cresterea nivelului de cultura si civilizatie. Pentru ca nimanui sa nu-i mai fie rusine ca este roman!"


Mi s-ar parea o idee buna pentru ca aceia dintre noi care au tangenta cu domeniul cultural sa participe la discutiile de pe forum si sa inceapa sa lucreze dupa modelul "impreuna putem fi mai puternici, mai auziti".

Dintre subiectele de actualitate de pe forum: cantitate sau calitate, antreprenoriat cultural, rolul A.C in secolul XXI. Cu adevarat utila cred ca este si centralizarea asezamintelor culturale din tara - un bun pont pentru cei interesati de colaborari, pe diverse linii.

Numai bine!