duminică, 25 octombrie 2009

The Fun Theory



Salve!

Mi-a ajuns in atentie acum catva timp (merci Lupo!) o initiativa mai sugubeata lansata de cei de la Volkswagen pe site-ul www.thefuntheory.com.


Amicii incearca sa demonstreze ca anumite comportamente umane de zi cu zi – in special legat de stilul de viata si civilizatie – pot fi modificate, intr-un sens pozitiv, daca „actul educational” are o componenta de „fun”.

La nivel teoretic cu totii am putea spune ca „stiam asta, e firesc..” – fain este ca ei au transpus asta in practica si au cuantificat o serie de rezultate concrete! O idee chiar buna daca ma intrebati pe mine :)

Mai jos am inserat 2 filmulete de pe site-ul lor care arata cum pot fi convinsi / atrasi oamenii sa arunce gunoaiele in cosuri stradale nu pe jos....



... sau cum pot fi convinsi sa foloseasca scarile clasice nu cele rulante sau lifturi.




Exista si un concurs menit sa stimuleze aparitia unor noi idei de felul celor de mai sus informatii gasiti aici

Succes la aplicare, poate apare si un romin creativ cu un concept smecher!

Spor si voie buna!

luni, 19 octombrie 2009

Biblioteca fara fir.



Salve!

O initiativa pe care cu greu as fi crezut ca ar fi implementabila in Romania (in Romania care fierbe de instabilitate politica si sociala, criza financiara, spectrul somajului si cate si mai cate) a fost lansata acum cateva luni de Fundatia Noi Citim .

Biblioteca fara fir aduce la dispozitia tuturor celor pasionati de lectura un numar respectabil de volume printr-o metoda inovativa – imprumut si livrare in orasul de domiciliu in urma unei cereri facuta pe site-ul
www.bibliotecafarafir.ro.

Ase se face ca putem avea acces la titluri cu tematici variate ( de la Kung Fu Panda si Cele mai frumoase basme de Petre Ispirescu, pina la biografii ale unor personalitati celebre de la Editura Lider ( Elisabeta I, Darwin sau Einstein), romane de-ale lui Julio Cortazar, Houellebecqe, Cartarescu sau ale proaspat laureate a Premiului Nobel – Herta MullerRegele se inclina si ucide)



Am auzit de proiectul asta de la o prietena (multumesc Ela!) si am devenit curios aproape instant sa vad daca si cum functioneaza? Ei bine, functioneaza ! Acum vreo 2saptamini am ridicat prima comanda si mai am vreo 2 saptamini sa finalizez o biografie de-a lui Einstein si o carte pe antreprenoriat lansata de 2 autori romini –suprinzator de bine structurata si redactata intr-o maniera “occidentala” as spune ( exemple practice, relatare intr-o maniera personala, CD atasat cu legislatie, cereri, contracte si alte documente tipizate)

„Biblioteca fara fir este un program de promovare a lecturii in mod direct, prin interactiunea intre oameni care impartasesc idei si pasiuni comune cu privire la lectura.” (citat de pe site-ul fundatiei)


Volumele sunt puse la dispozitie printr-un parteneriat cu o serie de edituri ( Polirom, Curtea Veche, RAO, Humanitas etc -multumiri si felicitari pentru contributie!) iar livrarea cartilor in diferite orase din Rominia (10 deocamdata) se face prin reteaua de distributie a unei companii de cosmetice – un parteneriat care iarasi surprinde prin inovatie !

Chiar ar fi interesant de aflat in ce conditii de eficienta isi desfasoara operatiunile cei de la Noi Citim (cate cereri de imprumut / luna, cate livrari onorate/ luna samd) – personal imi ramine doar sa-i felicit, sa-i asigur ca ma port frumos cu cartile imprumutate si sa le urez viata cat mai lunga si succes in derularea proiectului!

Spor (la citit) si voie buna!

vineri, 9 octombrie 2009

Vrei mai mult de la tine!

Vrei mai mult de la tine !

UNDE ?
Vino in AIESEC si pune-ti in practica ideile.
Vino in AIESEC si adauga experienta teoriei de la facultate.
Vino in AIESEC ca sa inveti si sa te distrezi intr-un mediu international.

DE CE ?
Pentru ca altii s-au regasit aici, iar tu i-ai urmat mai tarziu.
Kofi Annan, Bill Clinton, Jacques Chirac ,Mick Jagger ..
Pentru ca AIESEC este o organizatie internationala prezenta in 107 tari si teritorii.
In Romania, AIESEC se afla in 13 orase.

CAND ?
Aplica pana pe 16 octombrie ora 16:00.

CUM ?
Vino in Corpul B al FEAA, la etajul 3 in sala B606 si ia-ti formularul de aplicare.
Abordeaza-ne la infodeskurile din corpul B si C al Universitatii Alexandru Ioan Cuza
Intra pe www.aieseciasi.ro si completeaza formularul de inscriere.


MAI MULT ?
Hai sa ne cunoastem pe 15 octombrie, la ora 20.00, in amfiteatrul B5 din FEAA corpul B al Universitatii Alexandru Ioan Cuza sa-ti povestim ce putem sa facem NOI impreuna in AIESEC.

ALTE ORASE DECAT IASI:
Acceseaza www.aiesec.ro si afla detaliile campaniilor de recrutare din intreaga tara!